Philip Fritz & Republiken + En Svensk Tiger

Philip Fritz & Republikens

Varmt välkomna till en singelreleasefest för Philip Fritz & Republikens senaste singel ”Ingen faller hel” (Släpps 1 okt) på nyrenoverade Hängmattan i hjärtat av Majorna, Göteborg! Förutom att Philip Fritz och Republiken spelar denna afton kommer även majornas egna tigrar i bandet en Svensk Tiger att stå på scenen under kvällen!
★★★★★★★★★★
Philip Fritz & Republiken
Under våren 2019 började samarbetet mellan soloartisten Philip Fritz och bandet Republiken. Deras samarbete har lett till många konserter runt om i landet under de senaste åren. Detta samarbete har även resulterat i tre släppta singlar som är inspelade i den legendariska Nacksvingstudion i Göteborg. En fjärde singel, låten ”Ingen Faller Hel” släpps den 1 oktober, och det ska firas på Hängmattans livescen.
Philip Fritz & Republiken är ett liveband av rang och lämnar sällan publiken oberörd. Med en stark scennärvaro och en stor dynamik mellan låtarna bjuds det på både dans, sentimentalitet och tyngdhet under deras spelningar.
Philip Fritz & Republiken vann 2021 den lokala finalen av P4 Nästa i Göteborg med deras låt “Större än du tror” och den tog dom även till riksfinalen där dom kammade hem en andra plats. Låten spelas sedan des flitigt på Sveriges Radio.
Under hösten 2021 är planen att återgå in i studion och spela in nytt kommande material och i pandemins spår är Philip Fritz och Republiken mer taggade än någonsin för att få möta er ute på scenerna!
Tidningen popmani skriver om Philip Fritz debutalbum (2017): ”Lars Winnerbäck, Thåström och ja, till och med finaste Ted Gärdestad får nu en färsking i gänget. Hans texter, betoningar och melodier klingar välbekant i tonårshjärtat jag ändå minns.”


En Svensk Tiger
En Svensk Tiger slog igenom 2009 med albumet Versace Style vilket också nominerades till ”Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö” och ”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien och skivan anses som ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum.
Efter ett intensivt turnerande under 2011 och 2012, spelningar på festivaler som Peace & Love och Putte i Parken samt singlarna Generation Y, Fångad i glas och Gbg Hipster blev det tyst från En Svensk Tiger.
Under fem år arbetade bandet intensivt tillsammans med producenten Ulf Ivarsson (Thåström, Solen). Resultatet blev Gbg Noir som släpptes 10 maj 2019, ett album med elektroniska inslag och en stor dos västsvenskt mörker, med gästartister som Idde Schultz och Kapten Röd.
Under våren 2020 gick En Svensk Tiger tillbaka till sina rötter genom att återgå till liveinspelningar med producenten Pedro Ferreira. Först ut från inspelningarna var singeln ”Punkrock från Shanghai” till stöd för den fängslade journalisten Gui Minhai där samtliga intäkter doneras oavkortat till Svenska PEN och deras kamp för att försvara det fria ordet. Singel nummer två var ”Tro” som enligt bandet är en hylling till det gemensamma Göteborg – offentliga anställda och stadens fotbollslag IFK Göteborg.
Den 29:e december 2020 släpptes samlingsskivan ”Tigrarna från Högsbo 2006-2010” med demo- och livelåtar från åren mellan 2006 och 2010.
Facebook:
https://www.facebook.com/ensvensktigerband
Spotify:
https://open.spotify.com/artist/3iW69eoN123eG0fXEdER0q…


DJ under kvällen:
TBA

Lördag 09 Oktober
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 21.00
  • På Scen kl. 22.00
  • Kom in tidigare och värm upp med god mat eller en öl: Hängmattan öppen med a la carte sönd-onsd kl. 16.00- sent samt fred-lörd kl. 1700-0100
  • Entré: 100 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Biljett kan även köpas på Pusterviksbiljetter / Järntorget
Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg