MADDOX STREET [Releasefest]

Maddox Street

Hängmattan avslutar denna fantastiska säsongen och det gör vi genom att fira Maddox Streets release! En kväll man inte vill missa helt enkelt!


Med sina två kommande singlar ”Waves” och ”Hey You” tänjer Maddox Street på gränserna musikaliskt och utforskar alla aspekter av vad modern psykedelisk bluesrock kan vara. Tillsammans med producenten Christian Silver spelades låtarna in i en live-sättning, där Waves formades till en dynamisk och melankolisk tolkning av känslan av att stå vid sidan av. Den exploderar sedan i ett space-western crescendo med bombastiska trummor och melodiska gitarrstämmor.
Hey You är en riffbaserad rökare med bandets karaktäristiska groove som stadig grund. Introt bygger upp till en intensivt brinnande refräng för att sedan dynamiskt glida in i en vers som får vilken publik som helst att gunga med.
”De här låtarna är resultatet av många svettiga och lustfyllda timmar i repan och studion”, säger frontmannen Dylan Brock. ”Vi hoppas att det märks”.
Att skapa musik för musikens skull har alltid varit centralt för Maddox Street. Bandet startades i en förort till Göteborg av frontmannen Dylan Brock 2011 och den självbetitlade albumdebuten såg dagens ljus 2015. Uppföljaren ”Ultraviolet” från 2017, spelades in med hjälp av erkände producenten Pedro Ferreira i Spinroad Studios och tog Maddox Street till nästa nivå musikaliskt. Bandet, då bestående av Dylan Brock (sång/gitarr), Albin Östlund (bas), Micael Karlsson (trummor) och före detta medlemmen Gabriel Glamheden (orgel) gjorde Ultraviolet till ett unikt rockalbum fullproppat med energi och experimentella influenser.
Maddox Street äntrade sedan Svenska Grammofonstudion för att spela in singlarna ”Psych” och ”Honey, Please” 2018. Låtarna tog en ny riktning soundmässigt, men med känslan av en högkvalitativ live-akt i behåll.
Efter att Gabriel Glamheden lämnade bandet togs André Eliasson in på gitarr 2021, vilket öppnade en ny kreativ dörr med bandets nya singlar som första resultat på vad som komma skall.

Lördag 02 Juli
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 20.00
  • På Scen kl. 21.00
  • Entré: 100 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemanget i samarbete med ABF Göteborg