Shindig Festival

Shindig Festival gästar Hängmattan


Micken till arrangören:
Nu drar vi till med FESTIVAL!
Vem vet någonsin vad man ska göra på Sveriges nationaldag? Är det inte världens tråkigaste röda dag.. som bara går till spillo. No more! Nu tar klubb Shindig över den och ger er alla en festivaldag istället.
Som vanligt är det för alla åldrar – det är genreöverskridande, tvärkonstnärligt och underbart!
Ljuvliga husbandet Ljudgården kör med gästartister och så blir det Spoken word, Quiz, Vogue performance, Bingo, Dj’s, och ännu mer livemusik!

Denna gången kör vi ett gästspel på Hängmattan – där finns käk, mys och massa gotta. Och det ballaste av allt – festivalen är gratis!
Kom o häng och fira ledig måndag med oss.


LJUDGÅRDEN
Vårt husband är en känd skara ansikten från Göteborgs musikliv som leds av kapellmästaren Joakim Fritzner. Med lång erfarenhet i olika genres lyfter de fram varje artists unika sound, och drar av några egna goa bitar däremellan. På trummor har vi Malin Almgren och på bas Ebba Nilsson. I spetsen ser vi Göteborgs älskling Matilda Sjöström på sång.


MATHILDA BRINK
Göteborgsbaserade Mathilda Brink har trätt fram som en av Sveriges mest intressanta unga artister, med två självsläppta singlar som hyllats av bland andra GAFFA, HYMN och Festivalrykten och mötts av jämförelser med artister som Angel Olsen – eller som en mix av Dungen och Alice Boman, och även delat scen med band som Slowgold, Dolce och HOLY. 2019 anlände Mathilda Brinks debutalbum Maestro, en 10 spår lång samling låtar som visar upp Brinks låtskrivarhantverk. På Maestro möter influenser från visa och grunge, folkrock och indierock Brinks unika sångröst, ett möte mellan klassiskt och modernt i en personlig tappning.


SONGS OF BODA
Med bakgrund som musiker med Daniel Norgren och Rambling Nicholas Heron har Daniel som soloartist vecklat ut sina egna vingar mer och mer. För en alltmer växande publik och tre skivor i bagaget (Loophole 2015, Iago 2018 & Meanwhiling 2019) visar nu Garland upp honom i större format och prakt än någonsin tidigare.
Songs of Boda försöker njuta och leva. För att vi får och för att vi nog ändå inte kan lösa allt det där andra. Lika bra att försöka ha lite kul. Lära och ösa på medan vi kan. Att Daniel Boda Skoglund bryr sig om både “musiken och livsfrågorna” hörs i hans texter och låtar,


POPPETS
Med två gitarrer och en trummaskin bildar Lina och Magnus garagerock-duon Poppets. Sedan 2007 har de turnerat världen över och släppt flertalet plattor på olika skivbolag. Var beredd på en total lo-fi explosion!


SARA GARIB
Sara Garib är spoken word poet som gav ut sin första diktsamling Bakom Höghus 2020. Hon vann deltävlingen Ortens bästa Poet 2018 i Göteborg, och kom på tredje plats i riksfinalen i Stockholm. Sara är även vinnare av Göteborgs-Postens skrivartävling 2019 med dikten Hannah Montana som nu står utställd på Stadsmuseet.
>>Jag är ditt lokala förortsbarn i centrala stan. Den som rättar till sin svenska för att passa in. Den som använder komplicerade begrepp, och får komplimanger för att jag artikulerar fint.<< – text ur HannaMontana


KLUBB DEKADANZ
Dekadanz är klubben som fokuserar på go gammal skåpmat iform av 80-talsdängor, rafflande musikbingoquiz och allmän göttig stämning! Alltid gratis och alltid no haters
ANDERS WESTGERD
Med humor, ironi och envishet jobbar Anders Westgerd för tillgänglighet och bättre bemötande för personer med funktionsnedsättningar.
Anders, som själv är rullstolsburen, har frontat assistanskooperativet GIL:s medvetenhetskampanjer sedan 2008.
Anders är VD men också aktivist, superkommunikatör, föreläsare, gnällspeaker, provokatör och en frontfigur för funktionsfrågor.


SABINA HÖGDAHL
Med en kraftfull röst och uppbackning av sitt band levererar artisten svängig musik med starka melodier och texter som behandlar bland annat kärlek, ensamhet och sökandet efter en större mening. Låtskrivandet är sprunget ur ett behov av att kunna bearbeta upp- och nedgångar i livet och ta sig vidare, ett steg i taget.
Sabina har tidigare släppt två singlar och en mindre EP och är nu på gång med ny musik som släpps under våren/sommaren 2022, så håll utkik efter detta på sociala medier!
Kom och upplev en spelning med Sabina Högdahl + Band och samla på dig ett konsertminne att glädjas åt under en lång tid framöver.


DEMBA VOGUE PERFORMANCE
Voguing is a dance style from NY that has grown and become popular around the whole world. Demba started his Vogue career in 2018 and has been traveling and danced in Paris, Oslo, Milan and more places. Now he is here to give us a OVAH show of Vogue femme


GO YOUR OWN WAY
Karin och Jill spelar skivor. De bjuder på ett smörgåsbord av olika genrer, såsom rock, soul, country och punk. Deras motto har alltid varit att spela som på en hemmafest, fast borta. Inge tjafs, bara sköj.


DJ NESSA
Vanessa Ansah har dj:at de senaste 6 åren under namnet DJ Nessa och rotar sin musik smak i soul, r&b, house, funk, disco, alternative och elektroniskt. Nessa beskriver sin stil som non-mainstream och Dj:ar i allt från reggae till ballroom beats. Hon har spelat för bland annat Axxionpack Sound, Clandestino Festival, Nordiskt Ljus och Klubb Addis Dakar.Tillgänglighet: Hängmattan är fysiskt tillgängligt och har tillgänglig toalett. Parkering närliggande & inga starka dofter. Arrangör är närvarande för att svara på frågor. Ingen tolk.
Shindig Festival genomförs med stöd från Kulturrådet, VG Live och Kultur & Ungdom

i frame in här

Måndag 06 Juni
Hängmattan

  • Start kl. 14.00 – 22.30
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.