Orkan – release

Orkan – Release

”Den 13e maj släpptes vårt efterlängtade album LIVSGARANTI!
Detta vill vi fira tillsammans med er på Musikens hus den 27e maj!
Vi kommer framföra hela albumet live, men även en och annan gammal och sprillans ny låt. Detta tillsammans med fantastiska gäster!
Dessutom kommer vi att sälja albumet på vinyl och CD. Och massa spännande merch utlovas!”


Livsgaranti, Orkans länge efterlängtade andra album, är äntligen redo att möta världen! Livsgaranti är Orkans påminnelse om att alla förtjänar ett värdigt liv utan den konstanta kampen mot patriarkala strukturer, och att varje liv ska vara tryggt utan rädsla för mänsklighetens vårdslöshet.
När du lyssnar på Livsgaranti kommer du höra influenser från tidigt 60-tal till det sena 70-talets rockera, från vilda västern och den svenska politiska proggrörelsen. Inte bara i texterna, gitarrljuden och stämmorna utan också i det analoga soundet – den här skivan är inspelad, mixad och mastrad helt analogt. Det här albumet är dock inget nostalgiprojekt, det är helt rätt i tiden.
Skivan är analogt inspelad och mixad på Nacksving studios av Philip Fritz assisterad av Isak Edh och Orkan.
Analog master gjord av Janne Hansson på Atlantis, och digital master gjord av Anders Lagerfors på Nacksving.
Albumet är producerat av Orkan.
Vi kan med glädje meddela att denna skivan släpps på vårt nya bolag Gamlestans Grammofonbolag!Support: Åskväder
”Den elektriskt laddade kvartetten Åskväder från Göteborg skapar mullrande oväder genom sin rockmusik. Soundet beskrivs som en välbalanserad uppfräschning av det skandinaviska rocksoundet från 90-talet
kryddat med fartfyllda riff dränkta i bluesiga licks och medryckande refränger. Åskväder bjuder även på ett dundrande trum- och basgroove toppat med snygga sångstämmor. Namnet på bandet ger en tydlig bild av
musiken Åskväder framför, inget krångel bara hederlig ösig rock n roll. Åskväder har tydliga influenser från vår tids legender såsom The Hellacopters och Turbonegro men lyckas ändå hålla sig till sin egen stil och skapar på så sätt en ny typ av rock för ett nytt årtionde.
Åskväder släppte debut Ep:n Quick Fixes 2018 och under 2020 släpptes deras självbetitlade fullängdsdebut via The Sign Records. Den andra fullängdaren, Fenix, släpps 2022. Det nya albumet tar Åskväders sound till en helt ny nivå jämfört med debuten då ett mål för albumet var att fånga stämningen och ljudbilden från de eftertraktade liveframträdandena.”


DJs: TBA


Ni som redan köpt biljetter till den inställda releasefesten kommer självklart in på den biljetten.
Maila oss din mailbekräftelse till Bandetorkan@gmail.com

 


Fredag 27 Maj
Stora scenen

  • Vi öppnar kl. 20.00
  • Entré: 180 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.Starta kvällen tidigare med en god middag eller en öl. Se ”Hängmattan Meny” eller Hängmattan öppettider

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget
Arrangemang i samarbete med ABF Göteborg