Paul Bäcklin + Support – Releasefest

Paul Bäcklin

Paul Bäcklin släpper soloalbum den 15:e oktober. Det firar vi med releasekonsert på nyrenoverade och klassiska Hängmattan!
Gästframträdanden från Ella Bergström och The Great Plains Express.
Efter sin tid som frontperson i Stoner Rock / Americana-bandet The Diamond Man Clan sedan 2012, och tre års studier vid ’Individual Performance’ på Högskolan för Scen och Musik i sin hemstad Göteborg har Paul färdigställt sitt debutalbum (’Something to Die to’) som soloartist.

Albumet visar prov på att Paul verkligen vågar förvänta sig mycket av lyssnaren, och skala ner produktionerna för att gestalta sina konstnärliga idéer på ett sätt som lämnar en avbild närmre det han kallar för sanningen.
Trots att musiken är mer naken än vad vi har hört tidigare, så har Paul och producenten Johan Weber inte varit rädda att ta ut svängarna.
Det som kan förväntas av kvällen är brottstycken från albumet som släpps samma dag, och ett band som är oerhört sugna på att för första gången på väldigt länge möta en publik.Hittills finns tre singlar släppta från albumet, nämligen ’Brother’, ’What I Let Running’ och ’Amber’.

Till ’Amber’ samlade regissören Nicola Camoglio ett gediget team med bl.a. den erfarna D.o.P:n Camilla Topuntoli för att spela in en musikvideo inspirerad av bland andra Stanley Kubrick’s ’The Shining’, David Lynch’s ’Twin Peaks’ och Coen Brothers’ klassiker ’No Country for Old Men’.
Inför kvällen kan ni avnjuta Paul’s musik, musikvideo och mer här:
https://linktr.ee/PaulBacklin

Gäster:
Ella Bergström
Figurerar vanligtvis som en fjärdedel av KATTHEM, men spelar denna kväll under eget namn.
När Ella spelar själv bygger de ofta pianobaserade sångerna en bro mellan naturens vackraste glitter och mest obehagliga mörker. Texterna är ibland på svenska och ibland på engelska.
KATTHEM som skulle spelat ett par låtar i full styrka behöver tyvärr ställa in all aktivitet den helgen av privata anledningar.

The Great Plains Express:
Anton James Olsson’s soloprojekt.
Folk/Americana – Singer/Songwriter
En oerhört rutinerad musiker, mest aktiv som trummis där han på senaste tid tecknat sponsor-deal med TAMA Drums och spelat in en fantastisk solokonsert på trumset. Ikväll hör vi honom framföra låtar på gitarr och sång. Detta med en fot i bluegrass/pop och en fot i folkrock med amerikanska undertoner.

 


DJ: TBA

Fredag 15 Oktober
Hängmattan

  • Vi tar entré från kl. 21.00
  • På Scen kl. 22.00
  • Kom in tidigare och värm upp med god mat eller en öl: Hängmattan öppen med a la carte sönd-onsd kl. 16.00- sent samt fred-lörd kl. 1700-0100
  • Entré: 150 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • Hängmattan
  • Ingång Karljohansgatan 16
  • Meny & bar.

Biljett kan även köpas på Pusterviksbiljetter / Järntorget
Arrangemanget sker i samarbete med ABF Göteborg