Spacelab 20 år

Spacelab 20 år

Två våningar: Stora och lilla scen


Hösten 2003 startade syskonen Lars och Criss Björndahl företaget Safety Dance HB och samtidigt sin första klubb, Spacelab. Tobias Eliasson var tidigt med som gäst-DJ och blev snart en fast medlem i arrangörsgruppen. Tillsammans har vi haft klubbar som Spacelab, Synthklubben, Safety Dance, Eins Zwei Polizei och Prototyp. Vi har också arrangerat flera konserter genom åren med band som Nitzer Ebb, VNV Nation, Front Line Assembly, Recoil och massa fler.
Men allt startade med Spacelab hösten 2003 och därför vill vi fira det med er, nu 20 år senare!
Det blir en helkväll där vi fyller två våningar på Musikens Hus med fyra band och flera av våra gäst-DJs genom åren som kommer att visa på bredden av alla våra klubbar.
Men det började med synth och det är också där vi har hämtat våra band för kvällen.


STURM CAFÉ
Spacelab var tidiga med att boka Sturm Café, det var både en tidig bokning för klubben, men även för bandet som gjorde sin första spelning i Göteborg hos oss. Deras demo-skiva imponerade verkligen, i synnerhet eftersom det var två unga killar som perfekt fångade känslan i old school EBM och det var en given bokning. 20 år senare är de mer aktiva än någonsin och kommer till oss med ett helt nytt album!


DISCO DIGITALE
Lars och Criss startade inte bara Spacelab den där hösten för 20 år sedan, utan även bandet Disco Digitale. Inspirerade av italo disco, high energy, synthpop och spacesynth – allt med en fast blick både mot 80-talet och framåt. Två plattor har det blivit men nytt material är på väg, räkna med världspremiär av nytt material när även Disco Digitale firar 20 år!


THERMOSTATIC
Våren 2004 klev Peter Marchione in på Bengans för att överlämna en demo till Criss som jobbade där. Vi blev helt lyriska över soundet och ville boka dem direkt, men var tvungna att vänta på dem tills att de hade material för en hel spelning. Men till hösten 2004 gjorde de sin första spelning på Spacelab och slog igenom med dunder och brak! Vi har genom åren gjort flera mil på vägarna tillsammans och de var en självklar bokning till vårt jubileum.


XENTURION PRIME
På den allra första kvällen med Spacelab fick vi en demo av Hasse Mattsson som på den tiden var med i Code 64. De var givetvis också en självklar bokning och blev också nära vänner. Numera har Hasse sitt fokus på Xenturion Prime och tillsammans med Bjørn Marius Borg gör den norsk/svenska duon powersynth av främsta klass.


Varmt välkomna att fira 20 år i musikens tjänst med oss!
Arrangör/Lars Björndahl, Criss Björndahl & Tobias Eliasson

Ett extra tack till övriga personer i arrangörsgruppen genom åren: Fredrik Wik Clarke, Erik Norén, Louise Marchione, Anders Christensson, Paulina Tjernlund, Anna Johnning och Sofia Liman.

Lördag 25 November
Stora scenen & Hängmattan

  • Vi öppnar kl. 19.00
  • Vi stänger kl. 02.00
  • Entré: 300 kr (ink avgift vid förköp)
  • Åldersgräns 18 år
  • På stora scenen
  • Ingång Djurgårdsgatan 13
  • Meny & bar.

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget